KNV Noodhulp 👨‍⚕️

Onderstaand een verzoek / bericht van de KNV.

Wij hebben onze Noodhulp Organisatie geactiveerd ten behoeve van de zorg rondom het coronavirus (COVID-19). Door het netwerk te activeren wordt er een vervolg gegeven aan een jarenlange traditie waarbij mensen met een EHBO-diploma zorg gaan verlenen aan mensen in nood.

Op 30 maart jl. was de eerste inzet van een van de vrijwilligers bij Sanquin in Utrecht:

Daan melde zich aan, kreeg een mail dat zijn gegevens waren doorgegeven en een dag later ging de telefoon al. Sanquin bloedbank met de vraag of ik wil triageren. Maandagmiddag om 12.00 stond hij in de tent voor de afname locatie in Utrecht, om daar donoren een aantal vragen te stellen met betrekking tot hun gezondheid en zo in te schatten of het veilig genoeg was om ze te laten doneren.

Naar verwachting hebben we de komende periode op nog meer plekken in het land mensen nodig. Geeft u onze oproep dus a.u.b. door aan uw leden. Zijzelf beslissen dan of ze zich aanmelden en later of ze inderdaad aan de slag gaan. U hoeft dus geen adressen ofzo door te geven, wij verzoeken u alleen om deze oproep te delen.